2D-Zolderontwerp Utrecht

Een stel uit Utrecht benaderde me om hen te helpen bij de herinrichting van hun zolderverdieping. Waar de ruimte hoofdzakelijk werd gebruikt als wasruimte, thuiswerkplek, opslagruimte en logeerplek, wilden zij deze ook gaan gebruiken als slaapkamer voor hunzelf. De logeerfunctie en één bureau mocht verdwijnen, maar het zou fijn zijn als er ook een plek gecreëerd zou worden voor ontspanning. Tot slot kreeg ik de opdracht om in mijn ontwerp zoveel mogelijk bestaand meubilair te gebruiken.

De wens om al deze functies (lees: slapen, ontspannen, werken, opbergen en was drogen) samen te brengen op de zolder was ambitieus. Maar niet onmogelijk. Ik ben zelfs uitgekomen op drie verschillende indelingen. De één wat praktischer dan de ander. Uiteraard had ik een voorkeur. Toch wilde ik ze allemaal met hen delen, zodat zij alle mogelijkheden te zien zouden krijgen en zelf een indeling konden kiezen die hun voorkeur genoot.

Naast een passende indeling, wilde ik ook graag zorgen voor meer sfeer en rust. Onder andere door de verschillende functies duidelijk van elkaar te scheiden, door middel van kleur en door enkele nieuwe sfeervolle items toe te voegen.

De plannen zijn recent gepresenteerd en moeten nog in uitvoering worden gebracht. Begin 2024 verwacht ik het resultaat te kunnen delen.


Ontwerp 1

 

 

 

Het was de wens van de opdrachtgevers om zoveel mogelijk bestaand meubilair te gebruiken. Rechts de plattegrond met daarop aangegeven de plek van het nieuwe meubilair en de nieuwe accessoires die ik heb geadviseerd toe te voegen.


Ontwerp 2


Ontwerp 3

Resultaat

Afbeeldingen ontvangen van de bewoners.

 

Kan jouw interieur ook wel een shot vitamine i gebruiken? Ik help je graag.